Producenci z Bochni walczą o tytuł „Polski Producent Żywności 2011”

Na hali widowiskowo – sportowej można degustować produkty i potrawy przygotowane przez firmy z małopolski na konkurs o tytuł „Polski Producent Żywności 2011”. Wśród uczestników znaleźli się również wystawcy z Bochni.

Na poziomie wojewódzkim w dzisiejszym konkursie miało wziąć udział 21 producentów żywności. Jednak na hali stawiło się tylko kilkunastu z nich. Nie zabrakło jednak reprezentantów firm z Bochni i jej okolic. Swoje stoiska przygotowali m.in. PSS Społem, Zakład Przetwórstwa Mięsnego Kołdras, Koła Gospodyń Wiejskich z Dębna i Igołomii czy Piekarnia Złoty Kłos z Dobczyc.

Otwarcia konkursu dokonał marszałek województwa małopolskiego Wojciech Kozak. Obecnie na hali trwa degustacja, a jury konkursu ocenia przygotowane produkty.