Jak robi się naturalne lody? (film)

W upalne dni ludzie całymi rodzinami chętnie sięgają po produkty lodowe, nie zastanawiając się nad tym, co spożywają. Przeważnie pociąga ich intensywny kolor, nienaturalnie gładka konsystencja i wyjątkowo mocny smak. Te cechy są jednak efektem wykorzystywanych powszechnie sztucznych barwników, chemicznych aromatów i spulchniaczy. Czy jednak musi tak być?

Oczywiście, że nie – zaprzecza Andrzej Dobrzański – właściciel jednej z bocheńskich lodziarni.
Stosujemy wyłącznie naturalne składniki w oparciu o tradycyjne receptury. W czasach, gdy zaczynaliśmy produkcję lodów nie do pomyślenia było, żeby używać chemicznych składników, robić lody z proszku itd. Dziś oczywiście jest to niestety na porządku dziennym, bo jak w każdej branży liczy się cena i wygoda – dodaje.

My jednak, na przekór obecnej modzie, niezmiennie od 33 lat stosujemy wyłącznie naturalne składniki tj. prawdziwe, wyselekcjonowane owoce, pochodzące od lokalnych dostawców, źródlaną wodę i świeże produkty mleczne z naszej – bocheńskiej mleczarni.

Oczywiście nasze lody często nie są perfekcyjnie gładkie, bo znaleźć w nich można drobne fragmenty skórki śliwki, miąższ z brzoskwini czy pestki z kiwi, jednak gdy raz spróbujesz takich prawdziwych lodów, już nigdy nie będziesz chciał jeść mrożonej chemii – śmieje się Andrzej.

Od lat bochnianie mają zaufanie do naszych produktów, a my nie możemy ich zawieść, bo pracujemy na to zaufanie własnymi rękami, gwarantując klientom, że w naszych lodach znajdą wyłącznie zdrowie, witaminy i mnóstwo słodkiej przyjemności! – zapewnia właściciel lodziarni.

By pokazać z czego na co dzień lodziarnia Dobrzańscy tworzy swoje lody, powstał krótki film, który na pewno rozpali Wasz apetyt.

Warto również śledzić stronę lodziarni Dobrzańskich na Facebooku (fb.com/lodydobrzanscy), gdyż często pojawiają się tam różne słodkie promocje dla świadomych lodożerców ;)