Sobota: Jak gotować żurek wielkopostny – spotkanie

Muzeum Książki Kucharskiej i Kulinarnej im. Stanisława Czernieckiego zaprasza na spotkanie na temat żurku postnego regionu wielickiego i bocheńskiego.

Odbędzie się ono w sobotę 19 marca o godz. 11:00 (warsztaty gastronomiczne przy ZS Dąbrowica, Chrostowa 1B).

Spotkanie poprowadzi Maria Mleczko, przewodnicząca Gminnej Rady Kół Gospodyń Wiejskich w Gdowie.

W trakcie spotkania odbędzie się prelekcja na temat zasad gotowania żurku oraz degustacja.

Ilość miejsc ograniczona (20 miejsc). Zgłoszenia pod nr tel 14 685 44 44 lub e-mail: biuro@dolinaraby.pl.

Read previous post:
Zrównoważony Rozwój w Bochni: Równoważenie Wzrostu z Ochroną Środowiska

Bochnia, jedno z najstarszych miast w Polsce, stoi przed wyzwaniem zrównoważonego rozwoju, które polega na harmonijnym połączeniu rozwoju gospodarczego z...

Close