Reklama

Trwa nabór do projektu „Gotuj po hiszpańsku z nami!”

Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości Proaktywni prowadzi już IX nabór do projektu „Gotuj po hiszpańsku II” w ramach Funduszu Europejskiego.  Zgłoszenia przyjmujemy do 6 lutego 2020 roku!

W ramach projektu można wyjechać na 60 dni do Walencji na kurs kuchni śródziemnomorskiej i praktyki w restauracjach. Wśród restauracji w których uczestnicy odbywają praktyki są restauracje z przewodnika Michelin oraz z gwiazdką Michelin. Przed wyjazdem jest zapewnione wsparcie językowe oraz odpowiednie przygotowanie do wyjazdu. Po powrocie do Polski projekt umożliwia także organizację i odbycie stażu w Polskich restauracjach.
Projekt „Gotuj po hiszpańsku II”, to nie tylko projekt, który dotyczy rozwoju umiejętności zawodowych. Jak każdy projekt mobilnościowy rozwija wszechstronnie i motywuje do zmiany, inspiruje.

Projekt skierowany jest do osób  w wieku 18-35 lat, zamieszkałych w Małopolsce, nieuczących się, niepracujących, zarówno do  zawodowych kucharzy, osób z wykształceniem gastronomicznych oraz tych, które pasjonują się gotowaniem.

Wyjechało w ramach projektu już 130 osób. Wśród nich jest wielu kucharzy, a także pasjonatów kuchni, którzy dzisiaj pracują w krakowskich restauracjach oraz restauracjach w całej Polsce.